Cilt Isıtma Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Cilt ısıtma, günümüzde oldukça tercih edilmekte olan prestijli bir bakım yöntemidir. Bununla birlikte bu bakım sayesinde uygulanmakta olan radyo dalgaları vücutta bulunan su molekülleri ve iyonlarını yani sodyum, kalsiyum, potasyum ve magnezyumu harekete geçirmektedir. Bu hareketlenme ile birlikte ise uygulanan bölge ısınır. Isınma yaklaşık olarak 43 derecede olmaktadır. Normal vücut ısısından bir hayli yüksek olan bu derecelerde cilt altında bulunan yağ tabakasına ısı gönderilir. Isı yüzeyde 43 olduğunda alt tabakalar 50-55 arası derecededir ve böylelikle damarlara ve sinirlere bir zarar vermeden sıkılaşma sağlanmaktadır.

Isınmış olan yağ hücrelerinde taze kolajen üretimi başlar. Kolajen, cildin ana maddesi olarak mutlaka yüksek miktarda olması gereken bir proteindir. Cilt ısıtma uygulaması ile birlikte hücrelerin metabolizması hızlanmaktadır. Böylelikle bölgede kan dolaşımı da artar.  Ağrı ve acı duyulmadan sürdürülen uygulama sonucunda hem yağ yakımı hem de sıkılaşma sağlanmaktadır.

Cilt Isıtma Uygulaması Neden Yapılır?

Cilt ısıtma neden yapılır konusunda ise genel anlamda cilt üzerinde gerginlik ve sıkılaşma sağlamak amacı ortaya çıkar. Gergin ve sıkı bir cilt gençliğin de göstergesidir. Vücudun farklı bölgelerinde bulunan yağ toplanması, dalgalı ya da sarkık görünümün bu uygulama ile birlikte tarihe karışması amaçlanmaktadır.

Bunun yanında portakal kabuğu görünümüne sahip pürüzlü bölgelerde iyileşme de görülecektir. Farklı cilt renklerinde yapılabilen bu uygulamada aynı zamanda hassasiyet görülmemektedir. Aynı zamanda uzun süre boyunca kalacak sonuçlar da elde edilebilir.

Cilt gençleştirme için yapılan uygulama genellikle bölgesel incelme ya da selülit bakımında da kullanılmaktadır. Özel kızıl ötesi sistemler ve Monopolar akım dalgaları kullanılarak yapılan bu işlem sonucunda memnuniyet sağlanmaktadır.

Cilt Isıtma Nasıl Uygulanır?

Cilt ısıtma nasıl yapılır dediğimizde ise öncelikle bu işlemin aşamaları ve aynı zamanda kullanılmakta olan cihazlar öne çıkmaktadır.

Cilt ısıtma aşamaları için en önemlisi ilk olarak bu uygulama yapılacak olan bölgenin işlem öncesinde temizlenmesidir.

Ultrason jeli kullanılarak yapılan uygulama, yaklaşık olarak 40 dakika civarında süren işlem sonucunda geçici kızarıklıklar oluşabilir. İşlem sonrasında ise bir süre boyunca uygulama yapılan bölgenin su ile temas etmemesi gerekiyor. Bu sebeple de aynı gün banyo yapılmamalı.

Cilt ısıtma ile zayıflama prosedürü tamamen hijyenik olarak ilerlemektedir.

Eğer uygulama yüze yapılacaksa yüz ikiye bölünüp her bir kısma 15’er dakika uygulama yapılmaktadır.Amaç, yüz ovalini toparlayıp, sarkan cildi eski haline kavuşturmaktır.

Şayet uygulama vücuda yapılacaksa uygulama dakikası değişiklik göstermektedir.

Cilt Isıtma Uygulanabilecek Bölgeler

Cilt ısıtma yüz için tercih edilse de aynı zamanda vücut üzerinde farklı bölgelere de uygulanabilmektedir. Buna göre uygulanma alanları da vücutta uygulandığı bölgeler de çeşitlidir.

  • Yüz
  • Kollar
  • Çene Altı
  • Kalçalar
  • Bacaklar
  • Karın Bölgesi
  • Bel Bölgesi
  • Selülit Olan Bölgeler

Bunların yanında uygulama gevşeme olan bölgelerde kullanılabilir. Selülitleri de gidermesinin yanında liposuction işlemi sonrası radyofrekans da tercih edilmektedir.

Cilt Isıtma Kimlere Uygulanabilir

Cilt ısıtma kimlere uygulanabilir sorusu da gündemdedir. Bununla birlikte uygulanamayacak olan kişileri yazmak daha mantıklı olacaktır. Bu kişiler;

  • Kalp pili kullanıcıları
  • Hamileler
  • Metal protez kullanıcıları
  • Kanser hastaları
  • MS hastaları
  • Parkinson hastaları