İpek Kirpik Uygulaması


İpek kirpik uygulaması, kişinin kendi kirpiklerinin uzunluğunu ve yoğunluğunu arttıran, göz yapısının daha estetik durmasını sağlayan bir uygulamadır. Özel olarak hazırlanmış kirpikler, kişinin üst göz kapağındaki kendi kirpiklerine tek tek, sadece kirpik için üretilen medikal yapıştırıcı ile yapıştırılır.


Klasik ipek kirpik sizin her bir kirpiğinize tek bir kirpik eklenmesidir. Yoğunluğu çok olmadığı için doğal / naturel kirpik diye de bilinir.


İpek Kirpik Nasıl Uygulanır?


Kişinin özellikle göz yapısı ve isteği değerlendirilerek uygun olan kirpikler seçilir. Makyajsız olan kirpikler özel temizleyici ile temizlenir, primer ile yağdan ve tozdan arındırılır. Kişinin kendi kirpikleri hava alabileceği uygunlukta (1 mm gibi) bosluk bırakılarak, kirpikler her bir kirpiğe yapıştırılır. Sabır ve emek isteyen ciddi profesyonellik gerektiren bir iştir.


İpek Kirpik uygulama süresi ne kadardır?


İpek kirpik uygulaması kişinin kendi kirpik yoğunluğu ile alakalı olarak ortalama 1 saat sürer.

İpek Kirpik Kullanım Süresi Ne Kadardır?

İpek kirpik kullanım süresi azala azala ortalama 4-5 haftadır. Ancak ara bakımlarla kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Bir sıfır uygulamadan maksimum 21 gün içinde ara bakım yapılmalı, eğer kirpikler güzel bir şekilde kullanıldıysa ve kişinin kirpikleri çok çabuk uzayan bir yapıya sahip değilse yine 21gün için 2.bakım hatta 3.bakım yapılabilir. Böylece kullanım süresi 2.5 hatta 3 aya kadar uzatılabilir. Bizim tavsiyemiz kişinin kendi kirpiklerin zarar görmemesi ve daha estetik bir görüntüye sahip olabilmesi için, 1 sıfır uygulama 21 gün içinde bakım ve sonra kirpiklerin tamamen çıkarılarak yeniden yapılması veya dökülmesi için kendi haline bırakılmasıdır.

İpek Kirpik Bakım Nedir?

İpek kirpik uygulamasında kullanılan yapıştırıcının etkisi yavaş yavaş geçecek ve eklenen kirpikler zamanla düşecektir. Ayrıca kendi kirpikleriniz aynı saçlarınız gibi çıkar, büyür (uzar) ve dökülür, yerine yenisi çıkar. İpek kirpik bakımda, yapıştırıcının azalmasıyla ve ve kendi kirpiklerinizin yenilenmesiyle düşen kirpiklerin yerine yenileri eklenir.

İpek Kirpik Kendi Kirpiklerinizi Döker mi?

Bu soruya vereceğimiz cevap, kendi yaptığımız uygulamalar için; hayır dökmez. Eklenen kirpikleri kendiniz kopararak çıkarmaya çalısmadığınız sürece, gözlerinizi ovuşturmadığınız sürece, ipek kirpik ve yapıştırıcı kendi kirpiklerimize zarar vermez. Uygulama yaptırdığınız uzman ve kullandığı malzemenin kalitesi ipek kirpikte de kalıcı makyajda da son derece önemli detaylardır.

İpek Kirpik Uygulamasından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yapıştırıcının etkisini azaltmamak açısından, ilk 24 saat gözlerin su ile temasından kaçınılmaldır. Uygulama sonrasında size verilen kirpik fırçası ile sabah, akşam ve özellikle duştan sonra kirpikler taranmalıdır. Göz çevresine yapılan makyaj temizlenirken, alkol içeren ve yağlı temizleyiciler kullanılmamalıdır ve son olarak gözler ovuşturulmamalıdır.

Kimler İpek Kirpik Uygulaması Yaptıramaz?

  • Alerjik göz yapısına sahip olanlar.
  • Kirpik diplerinde siğil, arpacık gibi cilt problemleri olanlar.
  • Çok yağlı cilt yapısına sahip olanlar, diğer kullanıcılara göre daha kısa süreli kullanabilir.

Volume Kirpik Nedir? Klasik ile arasındaki fark nedir?

Klasik/Naturel ipek kirpikte tek kirpiğin üzerine tek bir kirpik eklenirken volume kirpikte, tek bir kirpiğin üzerine iki veya ikiden fazla kirpik yapıştırılır. Uygulamayı yapan uzman önce elinde veya tablada seçtiği kirpikleri birleştirir, çok az miktarda yapıştırıcı alır ve direkt sizin tek bir kirpiğinize yapıştırır.

İpek kirpik ve kirpik lifting gözlere zarar verir mi?

Uygulama yapan uzmanın tecrübesi son derece önemlidir. Her iki uygulamada da gözünüzün içine herhangi bir madde temas etmez. Sık göz hareketleri, uygulamadan hemen sonra gözleri açmak, ışığa karşı aşırı hassas ve sulanan gözler de minimal ölçülerde göz yanması normaldir. Uygulama esnasında bir anormallik sezerseniz veya gözaltı bandının rahatsız etmesi gibi bir durumla karşılaşırsanız ertesi gibi gözde kanlanma vb durumlarla karşılaşmamak için mutlaka uzmanı uyarmalısınız.