Temel Cilt Bakımı Nedir?

Temel cilt bakımı, sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşturduğu gibi aynı zamanda derinlemesine temiz bir cilde sahip olmak için uygulanmakta olan bir prosedürdür. Aynı zamanda medikal cilt bakımı olarak da geçen bu uygulamalar, dermokozmetik ürünler ile beraber yapılmaktadır. Böylelikle gözenekler tam anlamıyla temizlenir, cilt ise parlak, genç ve sağlıklı bir şekilde görünür.

Uygulama sırasında yapılan peeling ile alt ölü derilerden arındırılır. Böylece cilt üstünde bulunan herhangi bir sorun da düzenli cilt bakımı sayesinde üstesinden gelinebilir bir duruma dönüşür.

Temel cilt bakımı nasıl yapılır dediğimizde ise bu uygulamanın genellikle kişiye özgü olarak farklılıklar gösterebileceğinden bahsetmek gerekir. Cilt tiplerine de uygulama sırasında bir hayli dikkat edilmelidir. Öncelikle cilt analizleri ile başlayan bu uygulama, 1, 1.5 saat süre aralığında tamamlanır. Ancak yapılabilecek veya müşteri tarafından talep edilebilecek çeşitli uygulamalar da süreyi uzatabilir özellikler öne sürecektir.

Temel Cilt Bakımı Kimlere Uygulanabilir?

Cilt bakımı hakkında önemli bilgiler bulunmaktadır. Bu önemli bilgilerden biri de temel cilt bakımı kimlere yapılabilir sorusunun cevabı ile başlayabilir. Bu uygulama genellikle küçük yaştaki bireylere uygulanmamalıdır. 18-20 yaşını geçmiş bireyler ise öncelikle cilt analizleri ile birlikte başlayabilir.

Bunun yanında farklı cilt sorunlarına sahip kişiler de temel cilt bakımı için uygun görülürler. Buna göre cilt bakımının şu sorunları düzelttiğinden ve bu sorunlara sahip olan kişilerin cilt bakımı için uygun olduğundan bahsedebiliriz;

  • Sivilce ve akne
  • Hücre onarım gerekliliği
  • Cilt lekeleri
  • Kuru ve nemsiz cilt
  • Kırışıklık ve ince çizgiler

Temel Cilt Bakımı Nasıl Yapılabilir?

Medikal cilt bakımı nasıl yapılır, bu uygulamadan yararlanmak isteyen birçok kişinin oldukça sorduğu bir sorudur. Uygulamanın gidişatı hakkında öncelikle işleme başlamadan hemen önce kişinin kapsamlı bir cilt analizi yapıldığını söyleyebiliriz. Sonrasında ise cildin genel temizliği yapılır. Bu işlem, makyaj ve toz gibi kalıntıların bütünüyle temizlenmesi için yapılmaktadır.

Temizlik yapılmasının ardından ise peeling uygulanır. Bütünüyle analizi yapılmış olan cilt tipine uygun ürünlerin kullanılması ise oldukça önemlidir. Peeling sayesinde ölü hücreler de ciltten temizlenir.

Peeling sonrasında buhar uygulamasına geçilir ve daha derin bir temizlik sağlanır. Aynı zamanda gözenekler de açılır. Cilt yumuşak ve temizlenmiş bir his kazandığında ise önce siyah nokta temizliği yapılmakta ardından gözeneklerin kapanması için tonik uygulanmaktadır. Böylelikle bir dezenfekte işlemi de yapılmış olur.

Son olarak ise cilt üstündeki siyah noktalar ve aynı zamanda yağ bezeleri temizlenir, serum ve dermokozmetik ürünler sayesinde nemlenmiş bir görünüm sağlanır ve ciltteki kan dolaşımını arttırmak için uygun bir masaj uygulanır.